Τα κουφώματα αλουμινίου είναι κουφώματα όπου τα προφίλ τους είναι αποκλειστικά κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα και μάλιστα το 75% των ελληνικών κουφωμάτων είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό. Η ποιότητα του το καθιστά το πλέον κατάλληλο υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων, εξασφαλίζοντας το να ανταποκρίνονται πλήρως στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες τις χώρας.

Συμβατικά Κουφώματα

Ένα κούφωμα αλουμινίου αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία, από τζάμι – υαλοπίνακα και από προφίλ αλουμινίου. Τα προφίλ αλουμινίου χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγόριες, τα συμβατικά (κρύα – απλά) προφίλ και τα θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου. Το αλουμίνιο σαν υλικό είναι μέταλλο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Εάν ακουμπήσετε ένα συμβατικό (κρύο – απλό) αλουμίνιου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα παρατηρήσετε ότι είναι παγωμένο. Αυτό συμβαίνει διότι είναι καλός αγωγός της ενέργειας και μεταφέρει το κρύο από έξω στο μέσα μέρος του σπιτιού (αγωγιμότητα).

Ενεργειακά Κουφώματα

Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου (πόρτες, παράθυρα ή άλλα ανοίγματα) διαφέρουν από τα συμβατικά, λόγω του πολυαμίδιου. Το πολυαμίδιο είναι ένα υλικό το οποίο προσθέτεται στην μέση του προφίλ αλουμινίου, χωρίζοντας το εσωτερικό από το εξωτερικό. Λόγω του ό,τι αποτελεί κακό αγωγό της θερμότητας λειτουργεί ως θερμοδιακοπή και προσφέρει εξαιρετική επιπλέον μόνωση στα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου.

Επίσης στα ενεργειακά κουφώματα τοποθετούνται ενεργειακά τζάμια – κρύσταλλα, τα οποία λόγω της επίστρωσης μικροσκοπικών οξειδίων στη μία πλευρά τους δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας και αντίστροφα. Ενδιάμεσα από αυτά υπάρχει υψηλό ποσοστό από μονοατομικά αέρια όπως το αργό, κρυπτόν και ξένον (το ποσοστό αυτών αλλάζει ανάλογα με το προϊόν) τα οποία δεν μεταφέρουν τη θερμότητα μέσα στον αεροθάλαμο ενός διπλού υαλοπίνακα.

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης, αλλά και θερμομόνωσης. Τα δύο αυτά οφέλη βρίσκονται στην πρώτη θέση λόγω της υψηλής τους σπουδαιότητας, όχι μόνο για την άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργούν μέσα στο σπίτι, αλλά και για το ρόλο τους στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επιλέγοντας κουφώματα αλουμινίου, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Θα τον διατηρήσετε προστατευμένο από τις κλιματικές αλλαγές και φυσικά θα περιορίσετε τα έξοδα θέρμανσης, αλλά και ψύξης.

Ένα ενεργειακό κούφωμα μας προσφέρει μείωση δαπανών ενέργειας κατά 55% σε σχέση με ένα απλό συμβατικό. Τα ενεργειακά κουφώματα μπορούν να συνοδεύονται και με πιστοποιητικό θερμοπερατότητας Uw, απαραίτητο για την χρηματοδότηση των κουφωμάτων από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Kατηγορίες Κουφωμάτων

  • Ανοιγόμενα
  • Συρόμενα (Επάλληλα ή Χωνευτά)
  • Ανοιγόμενα – Ανακλινόμενα

Η εταιρία Γιώργος Αλωνιάτης εγκαθιστά οποιοδήποτε από τα παραπάνω με βάση τις ανάγκες του χώρου σας!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Κουφώματα Αλουμινίου Alumil στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Alumil στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Aluminco στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Aluminco στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Europa στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Europa στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Exalco στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Exalco στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Profilco στην Χαλκίδα

Κουφώματα Αλουμινίου Profilco στην Χαλκίδα